2012. március 31., szombat

2012. március 30., péntek

Hústekercs szezámszószban

Ezek a mutatós kis hústekercsek gyorsan elkészülnek, előételként és főételként is fogyaszthatóak. A gombával töltött hús mellé édeskés szezámszószt tálalunk.

2012. március 29., csütörtök

Fekete tea pogácsa

Ezek a falatnyi, háromszögű pogácsák egyszerre édesek és kesernyések. Grillázs és fekete tea adja különleges ízüket. 

2012. március 24., szombat

Főtt tojás csepp


Mi ez? Előétel vagy leves? Reggeli vagy ebéd? Legújabb kedvencemet bármilyen körülmények között gyorsan felszolgálhatjuk. Buggyantott tojás és spenót, szójaszószos levesben tálalva. Gyönyörű, sokszínű és sokféle textúrájú étel.

2012. március 23., péntek

Egyszerű uborkasaláta


Gyors és finom saláta. Az uborka ízét a répa és a retek egészíti ki, a gyömbér és a chilli pedig pikánssá teszi.

2012. március 11., vasárnap

Ecetes hal

Egyszerű, friss ízek, a hal valódi zamata érvényesül. Sütjük és marináljuk, így a zöldségek roppanósak maradnak. Gyorsan elkészül, és el is fogy.

Citromos csirke

Aranyló, friss és illatos sült csirkefalatok.A megsült húst citromos mártással locsoljuk meg, ettől lesz különleges.


Zöld levél saláta

Vannak alapanyagok, amelyek itthon is megtalálhatóak, mégsem jut eszünkbe soha megenni őket. Ne engedjük, hogy a zöld szárakat levágják nekünk a piacon, (esetleg gyűjtsük össze a hipermarketben). Japánosan néz ki, friss, és nagyon finom.

Tojásleves gyömbérrel


Szeretem a tojáslevesben úszkáló darabokat, a köménymagot és a rántást kevésbé. Ez a japán recept gyömbérrel és szójaszósszal ízesít és gombával dúsít. Könnyű és pikáns. 


2012. március 2., péntek

Teában főtt csirke

Végre egy olyan igazán japánosan hangzó recept, ugye? Különlegességét az erős fekete tea adja, és a hús főzőlevében párolt rizs.