2012. április 30., hétfő

Japán chips

Ez a japán chips krumpliból és répából készül, nem olajos, hanem könnyű és pikáns. Előételnek, köretnek és csipegetni is jó.

2012. április 23., hétfő

Japán babos gőzölt muffin

Ahogy a japánok muffint sütnek; gőzölőben készítve finom, ragacsos, a gőzgombóchoz hasonló állagú édeskés sütemény készül, adzuki babbal töltve.

2012. április 17., kedd

Tofugombóc

Gyorsan elkészülő, addiktív második fogás például a japán palócleves után. A gombóc önmagában nem igazán édes, de finom ragacsos. Én mákos-mandulás öntettel készítettem, az eredeti recept melaszt és lisztet (?!) ajánl hozzá. De finom lehet például meggyel és fahéjjal is...

2012. április 14., szombat

Mártogatós harcsatekercs - Vkf!48

Édes. Sós. Savanykás. Csípős. Omlós. Ropogós. Harcsaszeletek bacon-nel, gyömbérrel, szezámmaggal, kínai kelbe tekerve, két fajta szósszal. Az első teljesen saját recept a ninjamenzán, a Vkf-re.

2012. április 12., csütörtök

Japán palócleves

Nem, nem a Japánban élő Mikszáth-örökösök leveséről szól ez a bejegyzés. Inkább arról, hogy hasonló alapanyagokból mennyire különböző ételek készülhetnek. A palócleves három fő összetevője, a marhahús, a burgonya és a zöldbab egy könnyű, édeskés, ízes levesben.

2012. április 4., szerda

Tonhalas uborkasaláta szezámmaggal

Ötperces saláta, kiváló vacsora a tonhal és az uborka klasszikus párosítása, amelyhez szezámmag és szójaszószos-szezámolajos öntet jár.

2012. április 2., hétfő

Japán gőzölt muffin

Finom, különleges állagú, sokféle gabonából készült muffin. Puha és ragadós, mint egy gőzölt gombóc, benne a köles és a quinoa, mint kis golyók. Íze nosztalgikusan édes, mint a tejberizs.