Hozzávalók: 1 tofu 1 kis répa fél uborka néhány szem shiitake gomba 2 szál újhagyma kis só 2 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma egy darab gyömbér Öntet: 1 evőkanál húsleves 1 evőkanál szaké 1 evőkanál szezámolaj |
Keverjük össze az öntet hozzávalóit.
A tofut két percig süssük mikrohullámú sütőben. (Igen, azért, hogy kiszáradjon.)
Vágjuk kockákra.
Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben vagy wokban. Tegyük bele az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, majd egy-két perc után a répát, majd a gombát, végül az uborkát, a tofut és az újhagymát.
Végül öntsük bele az öntetet, várjuk ki a sistergés végét, és ha az összes folyadék elpárolgott, elkészült.
Ezt kipróbálom, a gyömbér, a szaké, a szezámolaj izgalmasan hangzik!
VálaszTörlésAlternatíva a tofu kiszárítására: a wokban első lépésként a kockára vágott tofu megpirítható kevés olajon - így elpárolog a nedvesség, és kellemes, vékony kéreg keletkezik a tofufalatokon.
Jó ötlet, én is kipróbálom :)
VálaszTörlésna, ez lesz ma, ez eldőlt! szakém nincs. esetleg pálinka? :)
VálaszTörlés