2012. május 25., péntek

Japán csevapcsicsa

Egy recept a grillszezonra; a japán tsukune ezúttal nem csirkéből, hanem darált sertéshúsból készül, gyömbérrel és japán bazsalikommal.


Hozzávalók:
 
300 g darált sertéshús

2 szál újhagyma
egy kis darab gyömbér
1 evőkanál szezámmag
5 shiso levél
(vagy koriander és citromfű)
egy kis só és bors


bambusz nyársak
a tálaláshoz citrom
Vágjuk apróra a hagymát és a shiso levelet, és nyomkodjuk ki belőlük a nedvességet. Reszeljük le a gyömbért.

Keverjük össze a hozzávalókat, jól gyúrjuk össze, és készítsünk belőle kis hengereket, amelyeket a nyársra húzunk.
(Ebből az adagből nyolc nyársnak kell kijönnie.)

Süssük meg a grillen néhány perc alatt, időnként megforgatva.
Készíthetjük serpenyőben is, ekkor egy kis olajat kell aláönteni.

Tálalhatjuk citromgerezdekkel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése