2012. június 5., kedd

Japán paradicsomos spagetti

Ismerős hozzávalók: paradicsom és tészta, egy kis zöldfűszerrel, mégis más. Tésztaimádók kedvence lehet a gyömbéres - szójaszószos - szezámolajos paradicsomszósz, a friss ízű, pikáns shiso levéllel, a japán bazsalikommal. Fogyaszthatjuk nyersen és hidegen, tésztasalátaként is.


Hozzávalók:
 
120 g spagetti

2 paradicsom
10 shiso levél
(vagy koriander és citromfű)


Pác:
egy kis darab gyömbér
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szezámmag
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál cukor
1 teáskanál ecet
egy kis só
Vágjuk félbe a paradicsomokat, és kaparjuk ki a középső, vizes-magos részt. (Együk meg külön.)
Vágjuk apró kockákra a paradicsomot.

Öntsük egy lábosba a paradicsomot, és főzzük néhány percig a pác hozzávalóival, vagy egyszerűen keverjük össze a paradicsomot és a pácot, és hagyjuk hogy nagyjából tíz perc alatt összeérjenek az ízek.

Főzzük ki a tésztát sós vízben, szűrjük le.

Tálaláskor keverjük össze a tésztát és a szószt, és szórjuk meg apróra vágott shiso levéllel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése