2012. május 19., szombat

Ötperces sertéssült

A vékony szelet karaj gyorsan átsül, fokhagyma, só, bors és egy kis szaké adja egyszerű, mégis pikáns ízét.


Hozzávalók:
 
4 szelet karaj

4-5 gerezd fokhagyma
só, bors
2 evőkanál (oliva)olaj
2 evőkanál szaké


a tálaláshoz újhagyma
Klopfoljuk ki vékonyra a hússzeleteket. Sózzuk, borsozzuk.

Hevítsük fel az olajat a serpenyőben, közepes lángon süssük meg benne a fokhagymát, majd tegük bele a hússzeleteket.

Süssük a hússzeletek mindkét oldalát egy-két percig, amikor egy kicsit megbarnul, öntsük alá a szakét. Miután elpárolgott, vegyük le a tűzről. Ízlés szerint még egyszer megsózhatjuk-borsozhatjuk.

Tálaláskor díszíthetjük újhagymával.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, kipróbáltam! Tényleg egyszerű és gyors, nem lehet elrontani, és mégis egészen más íz, mint amit eddig megszoktunk.

    VálaszTörlés