2012. április 17., kedd

Tofugombóc

Gyorsan elkészülő, addiktív második fogás például a japán palócleves után. A gombóc önmagában nem igazán édes, de finom ragacsos. Én mákos-mandulás öntettel készítettem, az eredeti recept melaszt és lisztet (?!) ajánl hozzá. De finom lehet például meggyel és fahéjjal is...

Hozzávalók:
 
1 tofu (30 dkg)

20 dkg rizsliszt

Öntet
2 evőkanál cukor
2 evőkanál mák
kis víz
mandula ízlés szerint

Morzsoljuk össze a tofut és a rizslisztet. (Én botmixert használtam.)
Keverjünk hozzá annyi vizet, hogy fülcimpa állagú, tésztát kapjunk, és gyúrjunk kis gombócokat.

Forró vízben főzzük a gombócokat három percig, majd azonnal hűtsük le.

Készítsük el az önetet: a cukrot és a vizet forraljuk össze, majd főzzük bele a mákot is, végül a mandulát.

Öntsük a ragacsos masszát a gombócokra és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése