Hozzávalók (2 személyre): 1/2 kg harcsafilé 1 kínai kel nagyobb levelei 15 dkg bacon (csíkok) 2 dkg szezámmag egy 5 cm-es gyömbérdarab kevés só Világos szósz: 1 citrom leve 1 lime leve kevés reszelt gyömbér egy csipet chilli Sötét szósz: 2 evőkanál szójaszósz 1 evőkanál ecet 1 evőkanál szaké 1 evőkanál mirin 1 teáskanál szezámolaj |
A kelleveleket forró vízben egy percig főzzük (blansírozzuk), kiszedjük, tálra tesszük.
A harcsafilét lapos, vékony szeletkre vágjuk, a gyömbért lereszeljük.
Elkészítjük a tekercseket: kel, bacon, gyömbér, harcsa, só, szezámmag. Egyenként feltekerjük őket.
15 percig pároljuk gőz fölött.
Összekeverjük a két szósz hozzávalóit.
Forrón tálaljuk. Ha kisebb tekercseket készítettünk, mártogathatunk, ha nagyobbakat, akkor locsolgassuk őket a szószokkal.
Remek recept, gratulálok a Bárka nevében! Köszönjük a nevezést! :)
VálaszTörlésKöszönöm a lehetőséget :)
Törlés