Hozzávalók: 600 g marhahús 3 közepes burgonya 100 g zöldbab (vagy hüvelyes borsó) 1 sárgarépa 1 újhagyma Lé: 1 kis hagyma egy kis darab gyömbér 1-2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál szaké 2 evőkanál mirin 2 evőkanál cukor 3 evőkanál szójaszósz egy kis só 1 evőkanál burgonyakeményítő |
Forraljuk föl a lé hozzávalóit kb 1,2 liter vízben.
Tegyük bele a marhahúst, és amikor újra forr, mérsékeljük a lángot közepesre, és főzzük a húst 50 percig.
Főzzük bele a zöldségeket, előbb a krumplit (7 perc) utána a répát és a zöldbabot (4 perc) majd az újhagymát (egy perc). (Ideális esetben ezeket egy külön, kivehető tartályban főzzük, és a sűrítéshez kiemeljük.)
Keverjük össze a keményítőt egy kis vízzel, csorgassuk a levesbe, és forraljuk néhány percig, amíg besűrűsödik.
Japán palóc, lol!
VálaszTörlés:)
Törlés