2012. április 2., hétfő

Japán gőzölt muffin

Finom, különleges állagú, sokféle gabonából készült muffin. Puha és ragadós, mint egy gőzölt gombóc, benne a köles és a quinoa, mint kis golyók. Íze nosztalgikusan édes, mint a tejberizs.


Hozzávalók:
 
50 g köles

50 g quinoa
2,5 dl (szója)tej
csipet só

Lisztkeverék
200 g liszt
40 g rizsliszt
2 teáskanál sütőpor

100 g cukor
Forraljunk fél liter vizet egy lábosban, egy csipet sóval. Amikor forr, szórjuk bele a kölest és a quinoát, és közepes lángon főzzük 15 percig. Hagyjuk, hogy magába szívja az összes nedvességet.

Keverjük össze a lisztkeveréket egy tálban, keverjük simára a (szója)tejjel (én tehéntejet használtam), majd keverjük bele a gabonát.
Kanalazzuk különálló szilikon muffinformákba (lehet, hogy a madelaine-sütő forma is működne...) és gőzöljük magas hőfokon 15-20 percen keresztül.
(Egyszerre csak néhány forma fér bele.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése