Hozzávalók: egy kisebb kínai kel egy sárgarépa 40g cérnametélt (üvegtészta) Húsgolyók: 200 g darált sertéshús egy kisebb újhagyma egy kis darab gyömbér 1 evőkanál szezámmag 1 evőkanál szaké csipet só egy teáskanál burgonyakeményítő Leves: 1 liter dashi alaplé 1 evőkanál szaké 1 evőkanál szezámolaj 1 teáskanál só a tetejére ízlés szerint újhagyma |
Vágjuk föl a répát átlósan kis darabokra, és a kínai kelt is.
Áztassuk be az üvegtésztát forró vízbe (vagy főzük meg a cérnametéltet).
Forraljuk össze a leves hozzávalóit, ha forr, vegyük közepes lángra, és öt perc alatt főzzük meg benne az apró húsgolyókat.
Halásszuk ki őket, és hét perc alatt főzzük meg a répát, majd öt percig a káposztát (ezt már lehet együtt).
Tegyük vissza a húsgolyókat a levesbe, és tálaljuk a tésztával együtt.
Nagyon guszta. A són és gyömbéren kívül semmi fűszert nem tettél bele? Vagy a dashi elég fűszeres?
VálaszTörlésSemmi mást. A dashi tényleg megadja az alapízt. A gyömmbér a gombócban van, érződik is benne.
Törlés