2012. április 14., szombat

Mártogatós harcsatekercs - Vkf!48

Édes. Sós. Savanykás. Csípős. Omlós. Ropogós. Harcsaszeletek bacon-nel, gyömbérrel, szezámmaggal, kínai kelbe tekerve, két fajta szósszal. Az első teljesen saját recept a ninjamenzán, a Vkf-re.


Hozzávalók (2 személyre):
 
1/2 kg harcsafilé

1 kínai kel nagyobb levelei
15 dkg bacon (csíkok)
2 dkg szezámmag
egy 5 cm-es gyömbérdarab
kevés só

Világos szósz:
1 citrom leve
1 lime leve
kevés reszelt gyömbér
egy csipet chilli

Sötét szósz:
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál ecet
1 evőkanál szaké
1 evőkanál mirin
1 teáskanál szezámolaj

A kelleveleket forró vízben egy percig főzzük (blansírozzuk), kiszedjük, tálra tesszük.

A harcsafilét lapos, vékony szeletkre vágjuk, a gyömbért lereszeljük.

Elkészítjük a tekercseket: kel, bacon, gyömbér, harcsa, só, szezámmag. Egyenként feltekerjük őket.

15 percig pároljuk gőz fölött.

Összekeverjük a két szósz hozzávalóit.

Forrón tálaljuk. Ha kisebb tekercseket készítettünk, mártogathatunk, ha nagyobbakat, akkor locsolgassuk őket a szószokkal.

2 megjegyzés: