2012. március 11., vasárnap

Citromos csirke

Aranyló, friss és illatos sült csirkefalatok.A megsült húst citromos mártással locsoljuk meg, ettől lesz különleges.



Hozzávalók:
 
1 csirke darabokra vágva vagy 2 csirkemell
1-2 gerezd fokhagyma
só, bors
néhány kanál liszt (én kukoricalisztet használtam)
a sütéshez néhány evőkanál olaj

A páchoz
2 evőkanál víz
1/2 citrom kifacsart leve
1 csipet só
1 teáskanál cukor

a tetejére petrezselyem ízlés szerint
a tálaláshoz citromszeletek (ízlés szerint)



Reszeljük le vagy préseljük át a fokhagymát.
Keverjük el a liszttel egy nagy tálban.
Készítsük el a pácot.
Vágjuk a csirkét nagyobb falatnyi darabokra, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk meg a csirkéket a fokhagymás lisztben.
Forrosítsunk egy evőkanál olajat serpenyőben vagy wokban, és süssük meg benne a csirkedarabokat. A serpenyőben érdemes rázogatni, hogy minden oldalukon egyenletesen átsüljenek.
A kész csirkékre öntsük rá a pácot.
Tálaljuk petrezselyemmel és/vagy citromszeletekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése