Aranyló, friss és illatos sült csirkefalatok.A megsült húst citromos mártással locsoljuk meg, ettől lesz különleges.
Hozzávalók: 1 csirke darabokra vágva vagy 2 csirkemell 1-2 gerezd fokhagyma só, bors néhány kanál liszt (én kukoricalisztet használtam) a sütéshez néhány evőkanál olaj A páchoz 2 evőkanál víz 1/2 citrom kifacsart leve 1 csipet só 1 teáskanál cukor a tetejére petrezselyem ízlés szerint a tálaláshoz citromszeletek (ízlés szerint) |
Keverjük el a liszttel egy nagy tálban.
Készítsük el a pácot.
Vágjuk a csirkét nagyobb falatnyi darabokra, sózzuk, borsozzuk. Forgassuk meg a csirkéket a fokhagymás lisztben.
Forrosítsunk egy evőkanál olajat serpenyőben vagy wokban, és süssük meg benne a csirkedarabokat. A serpenyőben érdemes rázogatni, hogy minden oldalukon egyenletesen átsüljenek.
A kész csirkékre öntsük rá a pácot.
Tálaljuk petrezselyemmel és/vagy citromszeletekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése