Hozzávalók: 150 g sertéshús (tarja, karaj, akár baconcsíkok) 500 g gomba 1 evőkanál bármilyen alkohol 1 evőkanál só Szezámszósz: 3 evőkanál szezámpaszta (én tahinit használtam, ezért tettem bele a szezámolajat és -magot) 1 evőkanál szezámolaj 1 evőkanál szezámmag 1 evőkanál szójaszósz 2 teáskanál mirin 2 teáskanál ecet 1 teáskanál cukor ízlés szerint zöldhagyma |
Ha tarját vagy karajt használunk, klopfpljuk ki a szeleteket, és vágjuk csíkokra. Sózzuk-borsozzuk a húscsíkokat, tegyük rájuk a gombát, és tekerjük fel. A tekercs végét tűzzük össze fogpiszkálóval.
Készítsük el a szezámszószt.
Forraljunk vizet egy fazékban. Amikor forr, tegyük bele az alkoholt és a sót, és főzzük meg benne a tekercseket közepes lángon. Tálaljuk a szósszal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése