2012. március 11., vasárnap

Zöld levél saláta

Vannak alapanyagok, amelyek itthon is megtalálhatóak, mégsem jut eszünkbe soha megenni őket. Ne engedjük, hogy a zöld szárakat levágják nekünk a piacon, (esetleg gyűjtsük össze a hipermarketben). Japánosan néz ki, friss, és nagyon finom.


Hozzávalók:
 
Karalábélevél, reteklevél, 

esetleg más zöld levél 
(óvatosaknak petrezselyem vastag szára, 
spenót, esetleg mángold)

Öntet
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál szezámolaj
1 evőkanál szezámmag
só, bors


Vágjuk a leveleket nagyjából 5 cm-es darabokra.
Nyomjuk át vagy reszeljük meg a fokhagymát, és keverjük össze az öntet hozzávalóit. Forraljunk egy fazékban vizet egy csipet sóval, és amikor már lobog, dobjuk bele a zöldeket. Forlajuk egy percig, majd szűrjük le és tegyük jéghideg vízbe. Szűrjük le, és keverjük össze az öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése