2012. március 11., vasárnap

Tojásleves gyömbérrel


Szeretem a tojáslevesben úszkáló darabokat, a köménymagot és a rántást kevésbé. Ez a japán recept gyömbérrel és szójaszósszal ízesít és gombával dúsít. Könnyű és pikáns. 


 
Hozzávalók:
 
2 tojás
néhány darab felhőfül gomba
egy csipet só
kb egy ujjnyi gyömbér
Alaplé
8 dl húsleves 

(én csak szárított leveszöldséget forráztam)
1 evőkanál szaké 

(vagy helyette almaecet)
1 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál burgonyakeményítő
kis só
ízlés szerint újhagyma zöld szára


Vágjuk apróra a gyömbért, áztassuk be a szárított gombát, verjük fel egy villával (vagy pálcikával) a tojást.
Keverjük össze az alaplé hozzávalóit, és forraljuk fel a gyömbérrel együtt.
Amikor lobogva forr, tegyük bele a lecsöpögtetett gombát, mikor ismét lobog, csorgassuk bele folyamatos kevergetés mellett a tojást.
Fél perc után zárjuk le a levest, és sózzuk ízlés szerint.
Tálaláskor adhatunk a tetejére apróra vágott zöldhagymát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése