Egyszerű, friss ízek, a hal valódi zamata érvényesül. Sütjük és marináljuk, így a zöldségek roppanósak maradnak. Gyorsan elkészül, és el is fogy.
Vágjuk a halat darabokra, a zöldségeket vékony csíkokra.
Hozzávalók: 3 nagyobb szelet hal 1 kis hagyma 1 kis sárgarépa 2 szál szárzeller egy kis só és bors 2 evőkanál burgonyakeményítő 1 evőkanál mirin (elmaradhat) 3 evőkanál szójaszósz 1/2 dl ecet (én almaecetet használtam) a tetejére újhagyma zöldje ízlés szerint |
Forraljuk fe a pác hozzávalóit, és főzzük benne a zöldségeket néhány percig. Szűrjük le, de a levet is őrizzük meg. Sózzuk-borsozzuk a haldarabokat, és egy kis olajon gyorsan süssük ki. Tegyük hozzá a zöldségeket, és azokkal is süssük. Öntsük hozzá a pácot, amelyből egy kicsit előzőleg kivettünk, és elkevertük benne a keményítőt. Öntsük ezt is a halhoz. Főzzük egy kis ideig, amíg szépen besűrűsödik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése