2012. március 11., vasárnap

Ecetes hal

Egyszerű, friss ízek, a hal valódi zamata érvényesül. Sütjük és marináljuk, így a zöldségek roppanósak maradnak. Gyorsan elkészül, és el is fogy.

Hozzávalók:
 
3 nagyobb szelet hal
1 kis hagyma
1 kis sárgarépa
2 szál szárzeller
egy kis só és bors
2 evőkanál burgonyakeményítő
1 evőkanál mirin (elmaradhat)
3 evőkanál szójaszósz
1/2 dl ecet 

(én almaecetet használtam)

a tetejére újhagyma zöldje ízlés szerint



Vágjuk a halat darabokra, a zöldségeket vékony csíkokra.
Forraljuk fe a pác hozzávalóit, és főzzük benne a zöldségeket néhány percig. Szűrjük le, de a levet is őrizzük meg. Sózzuk-borsozzuk a haldarabokat, és egy kis olajon gyorsan süssük ki. Tegyük hozzá a zöldségeket, és azokkal is süssük. Öntsük hozzá a pácot, amelyből egy kicsit előzőleg kivettünk, és elkevertük benne a keményítőt. Öntsük ezt is a halhoz. Főzzük egy kis ideig, amíg szépen besűrűsödik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése