2012. március 2., péntek

Teában főtt csirke

Végre egy olyan igazán japánosan hangzó recept, ugye? Különlegességét az erős fekete tea adja, és a hús főzőlevében párolt rizs.



Hozzávalók:
 
10-12 csirkecomb (vagy 2 egész csirke)
kb egy ujjnyi gyömbér 

egy csomag újhagyma
1 pohár rizs

Fűszerek:
gyömbér juice 

(én fokhagymanyomón nyomtam át) 
2 ek szaké 
(almaecettel helyettesíthető)
só, bors

Leves:
4 dl erős fekete tea 

4 evőkanál húsleves (érdemes jégkockatartóban 
lefagyasztva tartani)

2 ek olaj 

A tetejére ízlés szerint koriander vagy metélőhagyma

Készítsünk gyorspácot a csirkének: hőálló edényben keverjük össze az olajjal összekevert fűszereket, forgassuk meg benne a csirkedarabokat, és tegyük lefedve a mikrohullámú (igen, igen) sütőbe, és süssük 2-3 percig.
Halásszuk ki a csirkedarabokat, és fektessük szorosan egymás mellé a serpenyőbe. Tegyük rá az apróra vágott gyömbért és hagymát. Öntsük rá a pácot és a leves alapanyagait.
Forraljuk föl, majd pároljuk alacsony lángon 15 percig.
Vegyük ki a szilárd anyagokat, és a főzőlében pároljuk meg a rizst. (Ha van rizsfőző edényünk, akkor abban.)
Ha jobban szeretjük, a szilárd részeket egy kis teával felöntve meggrillezhetjük a sütőben.
Tálaláshoz tegyük a csirkét a rizsre, és szórjuk meg korianderrel vagy metélőhagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése