Hozzávalók: 10-12 csirkecomb (vagy 2 egész csirke) kb egy ujjnyi gyömbér egy csomag újhagyma 1 pohár rizs Fűszerek: gyömbér juice (én fokhagymanyomón nyomtam át) 2 ek szaké (almaecettel helyettesíthető) só, bors Leves: 4 dl erős fekete tea 4 evőkanál húsleves (érdemes jégkockatartóban lefagyasztva tartani) 2 ek olaj A tetejére ízlés szerint koriander vagy metélőhagyma |
Készítsünk gyorspácot a csirkének: hőálló edényben keverjük össze az olajjal összekevert fűszereket, forgassuk meg benne a csirkedarabokat, és tegyük lefedve a mikrohullámú (igen, igen) sütőbe, és süssük 2-3 percig.
Halásszuk ki a csirkedarabokat, és fektessük szorosan egymás mellé a serpenyőbe. Tegyük rá az apróra vágott gyömbért és hagymát. Öntsük rá a pácot és a leves alapanyagait.
Forraljuk föl, majd pároljuk alacsony lángon 15 percig.
Vegyük ki a szilárd anyagokat, és a főzőlében pároljuk meg a rizst. (Ha van rizsfőző edényünk, akkor abban.)
Ha jobban szeretjük, a szilárd részeket egy kis teával felöntve meggrillezhetjük a sütőben.
Tálaláshoz tegyük a csirkét a rizsre, és szórjuk meg korianderrel vagy metélőhagymával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése