2012. március 29., csütörtök

Fekete tea pogácsa

Ezek a falatnyi, háromszögű pogácsák egyszerre édesek és kesernyések. Grillázs és fekete tea adja különleges ízüket. 



Hozzávalók:
 
70 g dió

150 g vaj 

Folyadék:

1 dl tej
15 g fekete tealevél

Lisztkeverék:
220 g liszt
100g burgonyakeményítő
1 tk sütőpor
kis szódabikarbóna


Karamell:
50g cukor
1 ek víz
egy csipet só

Tojás-tejföl
70g tejföl
1 tojás


Melegítsük elő a sütőt 140 fokra. Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe és terítsük szét rajta a diót. Süssük 10 percig, majd törjük össze.
Forraljuk fel a tejet és áztassuk benne egy percig a teát. Szűrjük le. (Ha kicsit több tejet használunk, tovább áztathatjuk a tealeveleket, így intenzívebb íze lesz. Jól nyomkodjuk ki.
Készítsünk egy kis edényben karamellt a hozzávalókból, majd öntsük le vele a diót. (Így grillázst készítettünk.)
Keverjük össze a lisztkeverék alapanyagait, és keverjük össze a vajjal, hogy morzsalékos állagú anyagot kapjunk. Keverjük bele a diót és a teás tejet. (Ha egyenletesen édes süteményt szeretnénk, meg is darálhatjuk a grillázst.)
Nyújtsuk ki vastagra, és vágjuk harapásnyi háromszögekre.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig süssük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése