Hozzávalók: 70 g dió 150 g vaj Folyadék: 1 dl tej 15 g fekete tealevél Lisztkeverék: 220 g liszt 100g burgonyakeményítő 1 tk sütőpor kis szódabikarbóna Karamell: 50g cukor 1 ek víz egy csipet só Tojás-tejföl 70g tejföl 1 tojás |
Forraljuk fel a tejet és áztassuk benne egy percig a teát. Szűrjük le. (Ha kicsit több tejet használunk, tovább áztathatjuk a tealeveleket, így intenzívebb íze lesz. Jól nyomkodjuk ki.
Készítsünk egy kis edényben karamellt a hozzávalókból, majd öntsük le vele a diót. (Így grillázst készítettünk.)
Keverjük össze a lisztkeverék alapanyagait, és keverjük össze a vajjal, hogy morzsalékos állagú anyagot kapjunk. Keverjük bele a diót és a teás tejet. (Ha egyenletesen édes süteményt szeretnénk, meg is darálhatjuk a grillázst.)
Nyújtsuk ki vastagra, és vágjuk harapásnyi háromszögekre.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig süssük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése