2012. március 24., szombat

Főtt tojás csepp


Mi ez? Előétel vagy leves? Reggeli vagy ebéd? Legújabb kedvencemet bármilyen körülmények között gyorsan felszolgálhatjuk. Buggyantott tojás és spenót, szójaszószos levesben tálalva. Gyönyörű, sokszínű és sokféle textúrájú étel.


Hozzávalók:
 
4 tojás

1/2 kg spenót, esetleg más zöld levél 
1 teáskanál só
2 teáskanál ecet

Leves 

5 dl húsleves
1 evőkanál szaké
1 evőkanál mirin

1 evőkanál szójaszósz

a tetejére ízlés szerint szezámmag

Keverjük össze a leves alapanyagait, és forraljuk fel.
Egy másik lábosban forraljunk vizet, és egy-két percig blansírozzuk benne a spenótleveleket. Szedjük ki, és tegyük félre.
Forrlajunk ecetes-sós vizet és készítsünk el a  buggyantott tojásokat. (A tojásokat egyenként üssük kis tálba, és onnan óvatosan eresszük a vízbe. Két percig főzzük, szűrőkanállal emeljük ki.
A tányér aljára tegyünk spenótot, arra öntsük rá a lét, és ültessük mellé a tojást, Megszórhatjuk szezámmaggal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése