Mi ez? Előétel vagy leves? Reggeli vagy ebéd? Legújabb kedvencemet bármilyen körülmények között gyorsan felszolgálhatjuk. Buggyantott tojás és spenót, szójaszószos levesben tálalva. Gyönyörű, sokszínű és sokféle textúrájú étel.
Hozzávalók: 4 tojás 1/2 kg spenót, esetleg más zöld levél 1 teáskanál só 2 teáskanál ecet Leves 5 dl húsleves 1 evőkanál szaké 1 evőkanál mirin 1 evőkanál szójaszósz a tetejére ízlés szerint szezámmag |
Egy másik lábosban forraljunk vizet, és egy-két percig blansírozzuk benne a spenótleveleket. Szedjük ki, és tegyük félre.
Forrlajunk ecetes-sós vizet és készítsünk el a buggyantott tojásokat. (A tojásokat egyenként üssük kis tálba, és onnan óvatosan eresszük a vízbe. Két percig főzzük, szűrőkanállal emeljük ki.
A tányér aljára tegyünk spenótot, arra öntsük rá a lét, és ültessük mellé a tojást, Megszórhatjuk szezámmaggal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése